top of page

Management de Proiect in Contractele HG1/2018 pentru Supervizor

Cursul este o călătorie educativă care transformă profesioniștii din domeniul construcțiilor în lideri recunoscuți și Supervizori de elită. Prin acest curs, îți vei deschide calea spre excelență, învățând să navighezi prin complexitățile contractelor guvernamentale și să aplici cu precizie Hotărârea Guvernului 1/2018 in calitate de Supervizor Profesionist.

Învață de la experți în domeniu cum să supervizezi proiecte majore, să gestionezi riscurile și să asiguri conformitatea la cele mai înalte standarde. Fiecare modul este conceput să te echipeze cu o serie de cunoștințe esentiale, de la interpretarea legilor până la strategii de comunicare eficiente utilizand Tehnici de Supervizare Avansate.

Metodologia PM², dezvoltată de Comisia Europeană, reprezintă o abordare profesională și flexibilă pentru managementul proiectelor, care se aliniază cu cele mai bune practici internaționale. Această metodologie, combinată cu cerințele specifice din Hotărârea Guvernului nr. 1/2018 (HG1/2018) din România, oferă un cadru robust pentru planificarea, execuția, monitorizarea și închiderea proiectelor.

Fă-ți curajul să conduci: înscrie-te astăzi și transformă-ți aspirațiile în realizări concrete. Devenind supervizor, vei fi nu doar în centrul acțiunii, ci și motorul schimbării în lumea construcțiilor. Povestea ta de succes începe acum!

Fii Lider în Contracte, Modelul Succesului Profesional!

Informatii Program

Programul de formare care pregateste Supervizorii pentru o gestionarea profesionala
a contractelor conform HG1/2018

 

Program Curs:

Grupa Open | 10 Septembrie - 15 Octombrie 2024

Grupa Corporate | Se poate organiza la cerere, exclusiv pentru companii

Curs Live Online

HG1/2018 Supervizor

Cursul „Management de proiect pentru contracte HG1/2018 - Supervizor”, este un program distinctiv, proiectat pentru a dezvolta competențele supervizorilor în gestionarea contractelor publice conform HG1/2018 și pentru a exercita un impact notabil în sectorul public.

 

Acest curs este specializat pentru supervizori în cadrul contractelor publice și are ca obiectiv furnizarea cunoștințelor și competențelor esențiale pentru supervizarea eficientă a proiectelor în concordanță cu Hotărârea Guvernului nr. 1/2018.

Utilizând instrumente și tehnici de management de proiect, cursul este conceput pentru a echipa supervizorii cu toate resursele necesare pentru a asigura conformitatea și succesul contractelor în cadrul acestui cadru legislativ, cu un accent specific pe responsabilitățile și rolul supervizorului. Participanții la acest curs vor învăța să stăpâneasca prin complexitatea regulilor și reglementărilor care guvernează contractele publice, cu o concentrare specială pe rolul și sarcinile supervizorului. Acesta este doar un program profesional și o platformă care vă va dota cu abilitățile, cunoștințele, competențele și încrederea necesare pentru a gestiona eficient și a superviza proiectele conform HG1/2018.

Cursul propune o abordare completă și complexă, de la legislație la implementarea activă și decisivă în proiectele ce contribuie la dezvoltarea comunității. În cadrul cursului „Management de proiect pentru contracte HG1/2018 - Supervizor”, veți explora nu doar aspecte legale și regulamentare; veți învăța cum să aplicați aceste cunoștințe pentru a influența semnificativ comunitatea și domeniul dvs. de activitate.

 

În lumea construcțiilor, în care precizia și conformitatea sunt la ordinea zilei, cursul nostru vă oferă instrumentele necesare pentru a excela în rolul de Supervizor. Aflați cum să tratați cu succes în complexitățile contractelor de construcții și să deveniți un supervizor de top în sectorul construcțiilor.

Metodologia pentru Supervizarea Proiectelor conform HG1/2018

Cursul nostru oferă oportunitatea unică de a vă dezvolta competențele necesare pentru a superviza, coordona și finaliza proiectele conform cerințelor stricte ale HG1/2018, furnizând un Certificat și alte elemente care vă vor diferenția ca supervizor profesionist. Acesta este destinat persoanelor care doresc să își aprofundeze cunoștințele legale și să își îmbunătățească abilitățile de supervizare a proiectelor conform HG1/2018.

 

(Cod de Practică și Îndrumare - SUPERVIZOR conține Instrumente și Tehnici special create)

Acesta este un curs de utilizare a managementului de proiect pentru contracte conform HG1/2018. Cursul acopera conceptele de bază ale managementului de proiect, precum și modul în care acestea se aplică în contextul contractelor HG1/2018. De asemenea, cursul ofera o prezentare generală a HG1/2018 și a modului în care aceasta poate utiliza practic managementul de proiect. În acest curs, veți învăța cum să utilizați managementul de proiect pentru a crește șansele de succes ale proiectelor dumneavoastră.

În lumea vastă și adesea complicată a contractelor guvernamentale, fiecare proiect reprezintă un labirint de cerințe legale, provocări logistice și așteptări înalte. Acolo unde miza este atât de mare, fiecare pas trebuie calculat cu precizie. Aici intervine cursul nostru: „Management de Proiect pentru Contracte HG1/2018 - SUPERVIZOR”, un program profesional, gândit să vă ghideze spre excelență și succes. (Cod de Practica si Indrumare - SUPERVIZOR contine: 40 de neconcordante posibile in Contractul HG1/2018).

5 Motive pentru care sa utilizati Management de Proiect in Contracte HG1/2018

 1. Îmbunătățiți-vă performanța: Demonstrați cum o bună înțelegere a HG1/2018 poate ajuta supervisorii să ia decizii mai bune în domeniul achizițiilor publice și să își îmbunătățească performanța generală.

 2. Reduceți riscurile: Subliniați riscurile asociate nerespectarea HG1/2018, cum ar fi erori costisitoare, litigii sau chiar sancțiuni disciplinare.

 3. Câștigați încrederea conducerii: Explicați cum o bună cunoaștere a HG1/2018 poate ajuta supervisorii să câștige încrederea conducerii și să își consolideze poziția în cadrul organizației.

 4. Protejați interesele organizației: Subliniați importanța achizițiilor publice eficiente pentru succesul organizației și cum o gestionare corectă a contractelor poate contribui la protejarea intereselor organizației.

 5. Creați o echipă mai performantă: Explicați cum o bună cunoaștere a HG1/2018 poate ajuta supervisorii să instruiască și să ghideze membrii echipei lor în domeniul achizițiilor publice.​

În labirintul proiectelor guvernamentale, unde fiecare detaliu și fiecare termen sunt cruciale, rolul de supervizor devine esențial. Cursul nostru, „Management de Proiect pentru Contracte HG1/2018 - SUPERVIZOR”, este conceput să vă transforme în cheia succesului pentru orice proiect, asigurând o legătură clară și eficientă între antreprenori și beneficiari. Aici, veți învăța cum să monitorizați cu acuratețe execuția proiectelor și să comunicați rezultatele transparent și eficient. (Cod de Practica si Indrumare - SUPERVIZOR contine: Planul de SUPERVIZARE un instrument care ghideaza pas cu pas Supervizorul pe parcursul intregului Ciclu de Viata al Proiectului)

 

 • Scopul Cursului: Acest curs este conceput pentru a echipa supervizorii de proiecte cu cunoștințele și instrumentele necesare pentru a gestiona eficient proiectele guvernamentale în conformitate cu Hotărârea Guvernului 1/2018.

 • Importanța Cursului: În contextul legislativ actual, competențele în supervizarea conformă a proiectelor sunt esențiale pentru asigurarea succesului și conformității legale a proiectelor finanțate din fonduri publice.

Imaginează-ți că ești supervizorul unui proiect major de infrastructură. Antreprenorul lucrează intens pentru a respecta planurile, iar beneficiarul așteaptă rapoarte clare și conforme cu realitatea de pe teren. Rolul tău? Să fii ochii și urechile beneficiarului, asigurându-te că toate standardele și cerințele sunt respectate la literă. Ca supervizor, ești vital în verificarea și asigurarea conformității proiectului cu specificațiile și standardele impuse. Acest curs nu doar că îți va aprofunda cunoștințele legale, ci te va transforma într-un expert în coordonarea și comunicarea eficientă între toate părțile implicate. PLANUL de SUPERVIZARE este instrumentul ideal care te ghideaza pas-cu-pas pentru a realiza supervizarea in mod profesional.

„Management de Proiect pentru Contracte HG1/2018 - SUPERVIZOR” te va dota cu abilitățile critice necesare pentru a naviga prin provocările și complexitățile contractelor conform HG1/2018. Acest curs este conceput pentru a vă oferi teoria necesară, dar și aplicabilitatea practică. Cursul nostru vă va ghida prin fiecare aspect al supervizării eficiente.

 

Deveniți experți în interpretarea și aplicarea reglementărilor esențiale, prin însușirea tehnicilor de supervizare eficientă. Acest curs vă va învăța cum să monitorizați și să raportați progresul zilnic al proiectelor, asigurându-vă că toate acțiunile sunt în conformitate cu obiectivele stabilite de beneficiar. În plus, veți perfecționa metodele de comunicare și raportare între contractor și beneficiar, consolidând astfel dialogul eficient și cooperarea.

 

Explorați detaliile și impactul HG1/2018 asupra managementului proiectelor, învățând să implementați planificare și supervizare strategică. Utilizați metode avansate pentru monitorizarea conformității și a progresului, metodologii oferite de EUROPROIECT ESTATE.

 

În cadrul modulului de Planificare și Execuție, veți descoperi cum să coordonați eficient colaborarea cu antreprenorii pentru a asigura alinierea tuturor acțiunilor cu planul de proiect aprobat. Vei învăța să identifici rapid orice abatere de la plan și să supervizezi soluțiile implementate, menținând astfel proiectul pe traiectoria corectă și raportând eficient beneficiarului.

 

Supervizarea nu este limitată doar la asigurarea conformității; include și anticiparea problemelor potențiale. Modulul nostru dedicat Gestionării Riscurilor, care cuprinde managementul riscurilor juridice și contractuale, vă va echipa să prevedeți și să comunicați eficient potențialele capcane înainte de a escalada în probleme majore, promovând astfel transparență și încredere între toate părțile implicate.

 

Modulul "Comunicare și Raportare" este conceput pentru a vă îmbunătăți abilitățile de redactare a rapoartelor, oferindu-vă instrumentele necesare pentru a crea documente clare, concise și cuprinzătoare. Veți deveni vocea proiectului, asigurând o traducere fidelă între munca de pe teren și așteptările beneficiarului. PLANUL de SUPERVIZARE este instrumentul esențial care vă va ghida pas-cu-pas în realizarea supervizării și raportării profesionale.

 

Acest curs reprezintă calea voastră către excelență în supervizare, oferind soluții personalizate pentru a vă asigura succesul. Fiecare modul al cursului este meticulos conceput pentru a aprofunda cunoștințele și a ascuți competențele:

 

Cadru Legal și Conformitate: Acest segment începe cu bazele, asigurându-se că fiecare supervizor înțelege nu doar textul legii, dar și spiritul acesteia. Vom analiza HG1/2018 și vă vom instrui cum să interpretați și să aplicați fiecare clauză în avantajul proiectelor dumneavoastră, furnizând o înțelegere profundă a legilor și reglementărilor, precum și navigând prin complexitățile juridice ale contractelor publice.

 

Principii și Metode de Supervizare: În această secțiune, arta supervizării este pe deplin explorată. Vă învățăm cum să monitorizați și să raportați eficient progresul, cum să comunicați clar așteptările și să mențineți standardele înalte de calitate. Vă veți familiariza cu tehnici de monitorizare și supervizare a proiectelor, dezvoltând abilități esențiale de comunicare pentru supervizori.

 

Beneficiile participării la curs includ:

 

- Certificare Recunoscută: Obțineți o certificare care validează abilitățile și cunoștințele dobândite în conformitate cu HG1/2018, consolidându-vă profilul profesional.

 

- Creșterea Competitivității: Diferențiați-vă în piața muncii și în fața clienților cu competențe actualizate și specializate, crescând astfel oportunitățile de avansare în carieră.

 

- Implicare Activă în Proiecte Majore: Calificați-vă pentru supervizarea proiectelor complexe și de mare anvergură, amplificând impactul și influența voastră în industrie.

 

Înscrieți-vă acum pentru a vă transforma provocările în oportunități și

pentru a deveni un supervizor recunoscut și apreciat în domeniul vostru.

 

Impactul Dumneavoastră ca Supervizor

Acest curs nu este doar despre acumularea de cunoștințe, ci despre formarea voastră ca piloni ai industriei de construcții. Absolvind, veți pleca nu doar ca supervizori, ci ca vizionari, pregătiți să modelați peisajele orașelor și viețile comunităților. In calitate de supervisor  vă veți asuma sarcini și responsabilități sociale, transformând fiecare proiect într-un exemplu de excelență și integritate.

Obiectivele Cursului:

 • Înțelegere aprofundată a Hotărârii Guvernului 1/2018 și a aplicabilității acesteia în proiectele actuale.

 • Dezvoltarea abilităților de supervizare pentru a asigura conformitatea proiectelor cu standardele și cerințele legislative si contractuale.

 • Gestionarea eficientă a riscurilor asociate cu proiectele de construcții, optimizând rezultatele și minimizând întârzierile și costurile suplimentare.

 • Consolidarea competențelor de supervizor pentru a îmbunătăți coordonarea echipei și a resurselor, asigurând livrarea la timp și conform specificațiilor proiectului.

Detalii ale Cursului:

Cursul este structurat pe module, fiecare fiind destinat să vă echipeze cu cunoștințele necesare pentru a face față provocărilor specifice supervizării în construcții.

1. Cadrul Legal și Conformitatea:

 • Detalii complete despre HG1/2018.

2. Principii de Supervizare Efectivă:

 • Metodologii și tehnici moderne de supervizare.

 • Utilizarea tehnologiei pentru monitorizarea și raportarea progresului.

 • Strategii de comunicare eficiente între diferitele părți implicate.

3. Managementul Riscurilor:

 • Identificarea și evaluarea riscurilor proiectului.

 • Tehnici de mitigare a riscurilor și soluții de backup.

 • Implementarea planurilor de acțiune și urmărirea efectivității acestora.

4. Managementul Proiectului:

 • Identificarea si raportarea existentei Planului de Proiect.

 • Identificarea si raportarea existentei si completitudinii Planurilor de Proiect.

 • Gestionarea raportarilor utilizand Planurile de Proiect.

Beneficii pentru Participanți:

 • Competențe îmbunătățite: Dobândiți abilități cruciale în managementul și supervizarea proiectelor.

 • Avansare în carieră: Echipați-vă pentru roluri de conducere în cadrul proiectelor de mare amploare.

 • Recunoaștere profesională: Certificarea dobândită vă va crește credibilitatea în domeniul managementului de proiect.

 

Acest curs reprezintă mai mult decât o simplă investiție în dezvoltarea profesională;

este un angajament față de excelența în supervizarea proiectelor.

Absolvenții acestui curs vor dobândi o înțelegere aprofundată a legislației și tehnicilor de supervizare, precum și tehnicile de management de proiect aplicate în contractele conform HG1/2018, ci și competențe aplicabile direct pe teren. Veți avea abilitățile necesare pentru a asigura supervizarea eficientă a proiectelor, fiind recunoscuți pentru profesionalism și eficiență.

 

Acum este momentul să transformați provocărea acestor contracte, în oportunități de succes și să deveniți supervizorul esențial pentru fiecare beneficiar și antreprenor. Înscriindu-vă la cursul „Management de Proiect pentru Contracte HG1/2018 - SUPERVIZOR” și implementând standardele superioare de supervizare, fiecare modul al cursului va constitui o etapă esențială pe drumul dumneavoastră spre excelență în acest domeniu vital.

 

Certificatul și Badge-ul "HG1/2018 Project Management Supervisor" pe care le veți primi, recunoscute la nivel național, vă vor distinge față de alți supervizori necertificați, consolidându-vă statutul de expert în domeniu.

La finalul acestui curs, veți fi capabil să implementați managementul de proiect pentru contracte conform HG1/2018, reducând riscul de întârzieri, depășiri de buget și neconformități, veți fi capabil să conduceți echipe de proiect și să obțineți rezultate excelente. Veți putea să motivați și să inspirați membrii echipei, să construiți relații de încredere și să creați un mediu de lucru pozitiv.

 

Am folosit principiile managementului de proiect pentru a dezvolta un plan practic si clar al proiectului si pentru a comunica eficient cu toate părțile interesate. În cele din urmă, aplicand aceste principii si utilizand instrumentele si tehnicile prezentate, proiectul poate fi finalizat la timp și în buget.

 

Ați auzit vreodată expresia "timpul este bani"? În cazul contractelor, timpul este chiar mai important decât banii. Dacă un contract întârzie, poate duce la pierderea de oportunități, la cheltuieli suplimentare și, în cele din urmă, la pierderea profitului.

Beneficiile utilizarii managementului de proiect pentru contractele HG1/2018:

 • Va indepliniti mai eficient sarcinile de lucru

 • Reduceți riscul de întârzieri, depășiri de buget și riscul juridic.

 • Îmbunătățiți calitatea lucrărilor sau serviciilor furnizate.

 • Luati decizii mai bune

 • Aplicati conceptele invatate in situatii reale

 • Creșteți satisfacția clienților

Un studiu recent a constatat că proiectele publice care utilizează managementul de proiect au o probabilitate cu 30% mai mare de a fi finalizate la timp și în buget. Veți fi capabil să identificați și să abordați riscurile legate de HG1/2018 și să vă asigurați că proiectele dumneavoastră sunt conforme cu această reglementare prin utilizarea tehnicilor si instrumentelor de management de proiect.

La sfârșitul acestui curs, veți fi capabili să:

 • Definiți principiile managementului de proiect

 • Aplicați aceste principii la proiectele publice, pentru a planifica, gestiona și finaliza contractele.

 • Reduceți riscul de întârzieri, depășiri de buget si alte riscuri care pot afecta proiectul

 • Îmbunătățiți calitatea lucrărilor sau serviciilor furnizate

 • Găsiți resurse suplimentare pentru a vă dezvolta abilitățile în managementul de proiect

Managementul de proiect este esențial pentru succesul oricărui contract.

Managementul de proiect este un instrument esențial pentru orice organizație care dorește să fie de succes !

bottom of page