top of page

Management de Proiect in Contractele HG1/2018 pentru Beneficiar

Cursul unic „Management de Proiect pentru Contracte HG1/2018 - Beneficiar” este conceput să va echipeze cu cunoștințe esențiale și competențe practice, transformându-va într-un expert în gestionarea eficientă a contractelor publice. Veti învăța să navigati printre complexitățile reglementărilor, să gestionati resursele cu înțelepciune și să conduceti proiecte conform HG1/2018. Cursul se adresează beneficiarilor din contractele publice și vizează dezvoltarea competențelor necesare pentru o gestiune eficientă a acestora in relatia cu Supervizorii si Antreprenorii.

 

Excelența în Contracte, Fundamentul Proiectelor Tale!

Informatii Program

Programul de formare care pregateste Beneficiarii pentru o gestionarea profesionala
a contractelor conform HG1/2018

 

Program Curs:

Grupa Open | 12 Septembrie - 21 Octombrie 2024

Grupa Corporate | Se poate organiza la cerere, exclusiv pentru companii

Prin SEAP - Cod: EE-PMHG1AC24

Curs Live Online

HG1/2018 Autoritate Contractanta

Cursul „Management de proiect pentru contracte HG1/2018 - Beneficiar”, un program unic, conceput pentru a vă dezvolta abilitățile de gestionare a contractelor conform HG1/2018 și a avea un impact semnificativ în sectorul public.

 

Acest curs este dedicat beneficiarilor de contracte publice și are scopul de a furniza cunoștințele și competențele esențiale pentru gestionarea eficientă a proiectelor în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 1/2018 prin utilizarea instrumentelor si tehnicilor de management de proiect

Prin intermediul acestui curs, participanții vor învăța cum să lucreze în complexitatea regulilor și reglementărilor care guvernează contractele publice, punând un accent deosebit pe rolul și responsabilitățile beneficiarului.

 

Acest curs este doar un program profesional, care vă va echipa cu abilitățile, cunoștințele, competențele și încrederea necesare pentru a parcurge cu succes prin complexitatea contractelor HG1/2018.

Cursul are o abordare completa si complexa de la cunoștințe legislative, pana la nivelul de a stapănii participarea activă și decisivă în proiectele ce influențează dezvoltarea comunității. Cursul "Management de proiect pentru contracte HG1/2018 - Beneficiar", este un parcurs esențial nu doar pentru dezvoltarea profesională, ci și pentru evoluția personală în gestionarea contractelor publice.

 

Aici nu veți învăța doar despre legislație și reguli; veți descoperi cum să folosiți aceste informații pentru a face diferența reală în comunitatea și domeniul dumneavoastră.

Cod de Practica si Indrumare pentru Beneficiar in Management de Proiect Contracte HG1/2018

Transformările sociale și la nivel macro-economic impun schimbări fundamentale in gestionarea proiectelor în Romania. Obiectivul principal al acestui curs este să vă ofere un cadru structurat care să minimizeze riscurile și să maximizeze rezultatele pozitive pentru Autoritatile Contractante (rolul Beneficiar in contractele HG1/2018) in relatia cu Antreprenorul, Supervizorul si celelalte parti implicate in proiect.

Metodologia PM², dezvoltată de Comisia Europeană, reprezintă o abordare profesională și flexibilă pentru managementul proiectelor, care se aliniază cu cele mai bune practici internaționale. Această metodologie, combinată cu cerințele specifice din Hotărârea Guvernului nr. 1/2018 (HG1/2018) din România, oferă un cadru robust pentru planificarea, execuția, monitorizarea și închiderea proiectelor.

Acest curs, orientat catre rolul Beneficiarului (Autoritate Contractanta) in contracte conform HG1/2018, asigura cunostinte structurate privind gestionarea cu succes a proiectelor, asigurand un cadru flexibil in relatia cu Antreprenorul, Supervizorul si ceilalti participanti la proiect.

Cursul vă va ghida in gestionarea unui proiect care să includă toate aspectele necesare pentru execuția și finalizarea proiectului, de la planul de management și planul de lucru, până la buget și calendar. Veti învăța cum să asigurați că proiectul rămâne pe drumul cel bun (Monitorizare si Control) și respectă planurile aprobate, să gestionați problemele și riscurile și să implementați măsurile corective necesare.

Obiectivele cursului:

  • Conformitate Legala (prin integrarea cerințelor HG1/2018 pentru a asigura respectarea legislației naționale și protecția intereselor părților implicate)

  • Eficienta si Eficacitate (prin utilizarea unui management eficient și eficace al proiectelor, utilizand instrumente și tehnici PM²)

  • Transparenta si Comunicare (între echipele de proiect și stakeholderi)

  • Calitate si Performanta (asigurarea că toate livrabilele proiectelor respectă standardele de calitate și performanță stabilite).

Veți învăța cum să initiati, sa planificați, să executați, să monitorizați și să închideți proiectele într-un mod care asigură succesul și satisfacția tuturor părților implicate.

Implementarea Metodologiei de Management a Proiectelor conform HG1/2018 combină avantajele PM² cu cerințele specifice ale HG1/2018, oferind un cadru complet și adaptabil pentru managementul proiectelor finantate din fonduri publice (cu sau fara componenta europeana).


Prin utilizarea acestui ghid, Autoritatile Contractante  (rolul Beneficiarului) vor putea să își îmbunătățească performanța în gestionarea proiectelor, asigurându-se că toate activitățile sunt realizate la standarde înalte și în conformitate cu legislația aplicabilă.

Participantii la acest curs vor putea dobandi abilitati esentiale (ințelegerea aprofundată a metodologiei PM² și a cerințelor HG1/2018), creșterea eficienței (învățarea tehnicilor și instrumentelor care optimizează managementul proiectelor), conformitate legală (asigurarea că proiectele sunt gestionate în conformitate cu legislația națională).

bottom of page